درخواست استیضاح چهار وزیر در دستور کار مجلس قرار گرفت کارزار اسرائیلی با حساب‌های جعلی فارسی‌زبان برای تبلیغ رضا پهلوی اراکی، عضو مجلس خبرگان رهبری: مسئولان نمی‌توانند در برابر کشف حجاب سکوت کنند و بگویند ما کاری نداریم، بدانند صبر مردم حدی دارد امیر ایرانی: دریای خزر جای مانور دیگران نیست ورود مجلس به ماجرای فوت دانش آموز زنجانی پس از تنبیه بدنی هیئت رئیسه جبهه اصلاحات ایران تغییر کرد البرز پنجشنبه‌ها تعطیل شد علت صدای انفجار مهیب در جاسک فرمانده کل سپاه: آمادگی کامل در جزایر، سواحل و دریا داریم؛ اگر حرکتی از دشمن سر بزند جواب محکمی دریافت می‌کند حقوق کارمندان و کارگران دوباره افزایش پیدا می‌کند؟ پزشکیان: برداشت بیش از حد آب‌های زیر زمینی موجب فرونشست زمین در تهران، اصفهان و بسیاری از شهر‌ها شده آیت‌الله مکارم شیرازی: آغاز اجرای قانون حجاب باید از ادارات دولتی باشد جزئیات تعطیلی پنجشنبه‌ها در تهران باهنر: اسنپ بک تحریم‌های فعلی را افزایش نمی‌دهد/ همه درآمد دولت صرف حقوق کارمندان می‌شود/ قانون حجاب اجباری در کشور لازم الاجرا نیست موافقت کمیسیون آموزش با کاهش سن ورود کودکان به مدرسه

چرا انتقال پهپاد‌های ایران از خشکی به دریا اهمیت دارد؟

فرمانده نیروی دریایی ارتش دلایل اهمیت انتقال پهپاد‌ها از خشکی به یگان‌های دریایی و شناور‌ها را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۹ - ۲۶ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 17
کد خبر: ۱۴۲۷۲۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شب گذشته (شنبه) در برنامه تلویزیونی «صف اول» با اشاره به رونمایی ناودسته پهپادبر این نیرو اظهار داشت: ناو‌های پشتیبانی-رزمی و پشتیبانی یک ظرفیتی دارند که در این حوزه کسی انتظار نداشت قابل بهره‌برداری باشد، آن ظرفیت هم این است که می‌توان در داخل خود همین یگان‌ها از همین پهپاد‌ها حتی تا بحث تولید هم بهره برد یعنی وسایل پروازی بدون سرنشین در عملیات‌هایی که انجام می‌دهند، ممکن است صدمه‌ای هم ببینند، اما به سرعت در همان یگان، این‌ها دوباره قابل آوردن به صحنه هستند.

 

وی ادامه داد: وقتی که تسلط شما صد‌ها کیلومتر افزایش پیدا می‌کند، بدون اینکه تجهیزاتتان توسط دشمن رصد شود، این یک نقطه قوتی است که ما در حوزه نظامی به آن اشراف هوایی و بخشی را برتری هوایی می‌گوییم که آن صیانت و سیادت هوایی در حوزه دریا اتفاق می‌افتد.

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش بیان داشت: امروز بحمدلله ظرفیت تولید انواع پهپاد‌ها به دست توانمند جوانان برومند، باغیرت و دلسوز برای نظام و قسم‌خورده به خون شهدا، ایجاد شده و ما می‌توانیم حتی به‌صورت ترکیبی در حوزه دریا عملیات انجام دهیم به طوری که یک دسته پروازی پهپادی را از عرشه یگان‌ها به پرواز دربیاوریم و مجموعه فرماندهی- کنترل را از یک یگان به یگان دیگری منتقل کنیم و صحنه را کاملاً جابه‌جا کنیم. هر کدام از این پهپاد‌ها یک وظیفه‌ای را برای اجرای یک مأموریت موفق عهده‌دار شوند.

 

وی ادامه داد: به‌طور کلی، یک دسته پروازی می‌تواند از یک یگان و یا از روی چند یگان بلند شود که در نهایت، این‌ها در آن محدوده‌ای که باید اجرای عملیات کنند، قرار می‌گیرند و هر کدامشان وظیفه خاصی را انجام می‌دهند؛ یعنی یکی بحث شناسایی را دنبال می‌کند، یکی دیگر هدایت پهپاد انهدامی (انتحاری) را به عهده می‌گیرد و یکی دیگر شرایط محیطی را از نظر اختلال‌ها و سیگنال‌ها در اختیار قرار می‌گیرد و حتی خنثی می‌کند تا آن مأموریت با موفقیت کامل انجام شود مهم این است که برد عملیاتی که ما به‌عنوان تسلط عملیاتی از آن یاد می‌کنیم و بحث اشراف اطلاعاتی ما صد‌ها بلکه تا حد هزار کیلومتر به بالاتر هم قابل دسترس است که این یک ظرفیت بسیار بی‌نظیری است.

 

امیر دریادار ایرانی درباره اهمیت انتقال پهپاد‌ها از خشکی به یگان‌های دریایی و شناور‌ها گفت: امروز ناوگروه‌های ما در فاصله دو هزار کیلومتر به بالا مستقر هستند و امنیت خطوط کشتیرانی و شاهرگ اقتصادی ما را تأمین می‌کنند. حالا فرض بفرمایید یگانی که آنجاست می‌تواند یک دسته پروازی در اختیار داشته باشد که او هم بیش از هزار کیلومتر می‌تواند برد داشته باشد یعنی اشراف اطلاعاتی ما، تسلط عملیاتی ما از دو هزار کیلومتر به سه هزار کیلومتر و بیشتر ارتقا پیدا می‌کند.

 

وی افزود: این بحث کاملاً ساده‌ای است که می‌شود مطرح کرد، مضافاً بر اینکه ما وابستگی‌مان را به خشکی کم می‌کنیم؛ چون یک شناور که حالا مأموریت اصلی‌اش مثلاً پشتیبانی-رزمی یا پشتیبانی است به‌عنوان پایگاه محسوب می‌شود. انگار شما یک پایگاهی را از خاک جمهوری اسلامی ایران برده‌اید در هزاران کیلومتر در عمق اقیانوس‌ها مستقر کرده‌اید؛ این خودش یک عمق دیگری را در اختیار دارد و کاملاً هم صحنه عملیات و همه صحنه‌ها را می‌تواند جابه‌جا کند و دست بلند نظام مقدس اسلامی در عرصه دریا‌ها و اقیانوس‌ها خواهد بود.

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: البته ما نگاه اصلی‌ ما بیشتر بحث مقابله با تروریسم دریایی و کنترل ناامنی‌ها و حتی بحث ایمنی شناورهاست که بسیار حائز اهمیت است. ما اکنون می‌توانیم به سرعت در صحنه حضور پیدا کنیم، برداشت اطلاعات داشته باشیم و تصمیم‌گیری کنیم که به راحتی در مرکز کشور می‌توانیم در عمق سه هزار کیلومتری تصمیم‌گیری کنیم و دستور بدهیم و ابزار لازم در اختیار ماست./ فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار